Over podologie

Verhelpen en voorkomen van voet- en houdingsklachten

In de praktijk van Podozorg Wageningen zijn wij iedere dag druk bezig om voetklachten te behandelen en te voorkomen. Voorbeelden van klachten zijn pijn in de voet, maar ook houdingsklachten of klachten bij het bewegen. Daarnaast hebben wij veel ervaring met het behandelen van sporters en kinderen. Ook voor preventieve voetzorg bij reuma en diabetes bent u bij Podozorg Wageningen aan het juiste adres!

Vinden van de oorzaak van de klacht

Eén van de belangrijkste taken van onze podoloog en podotherapeut is het vinden van de oorzaak van uw voet- en houdingsklacht. Daarom wordt uw voet eerst volledig onderzocht. Wij beoordelen de druk onder uw voeten bij het staan of lopen. Daarnaast wordt actief en passief functieonderzoek uitgevoerd en beoordelen wij de mobiliteit van uw voeten. Eventueel kunnen wij aanvullend echografisch onderzoek verrichten.

Niet alleen uw voeten kunnen de oorzaak zijn van pijn, ook uw houding kan veel klachten geven. Een slecht functionerende voet zorgt ervoor dat uw gewrichten en spieren op een verkeerde manier worden belast. Dit geeft klachten hoger in uw lichaam, bijvoorbeeld rug-, heup- of knieklachten. Onze podoloog en podotherapeut zoeken daarom de oorzaak van uw voet- en houdingsklacht en behandelen deze.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.